• 1398/04/23 - 10:10
  • تعداد بازدید : 1410
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان ابرکوه خبر داد:

تقدیر فرماندار ابرکوه از پرسنل شبکه دامپزشکی شهرستان

رئیس شبکه دامپزشکی ابرکوه در دیدار دکتر کاظمی نسب فرماندار شهرستان ابرکوه از شبکه دامپزشکی، ضمن خوش آمد گویی به فرماندار و معاون سیاسی ، امنیتی و اجتماعی شهرستان به تشریح فعالیتهای شبکه دامپزشکی این شهرستان پرداخت.

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان ابرکوه: علی فاتحی نیا گفت: طبق سنوات گذشته ، عملکرد شبکه های دامپزشکی استان در زمینه بهداشت و مدیریت بیماری های دامی ، ارزیابی و بر حسب نتایج ، شبکه دامپزشکی شهرستان ابرکوه در سال 97 برای دومین سال پیاپی موفق به کسب رتبه اول در زمینه فعالیت بهداشت و مدیریت بیماری های دامی استان یزد شد. همچنین در این جلسه گزارشی از روند عملکرد این شبکه که شامل، اجرای عملیات های واکسیناسیون دام و طیور، بازدید از مرغداری ها و دامداری ها در جهت مراقبت  از بیماری ها، بازدید از مراکز عرضه فراورده های خام دامی (مرغ فروشی ها ، قصابی ها ، رستوران ها و مراکز عرضه لبنیات سنتی ) در شهرستان را ارائه نمود. علاوه بر موارد فوق کارگاه های آموزشی با هدف آشنایی شهروندان و دامداران با  بیماری های مشترک بین انسان و دام برگزار نموده و تصریح کرد این روند همچنان ادامه خواهد داشت. فاتحی نیا در ادامه ضمن تشریح فعالیت های شبكه دامپزشكی این شهرستان گفت:  از ابتدای سال جاری تا كنون و در اجرای اهداف سالیانه، شبكه دامپزشكی این شهرستان نیز همگام با سایر شبكه ها اقدام به مایه كوبی دام ها علیه انواع بیماری های مختلف نموده كه در این خصوص طی چهار ماه سال جاری تعداد ده هزار و سی راس گوسفند و بز با واکسن طاعون نشخوارکنندگان کوچک، چهل و هشت هزار و دویست راس گوسفند و بز با واکسن آبله و دوازده هزار و هفتصد و پنجاه راس گوسفندو بز با واکسن تب برفکی و 3 هزار و دویست راس گوسفند و بز با واکسن آنتروتوکسمی و 3 هزار و دویست رأس گوسفند و بز با واکسن آگالاکسی  واكسینه شدند.  ضمنا یک هزار و هفتصد و بیست رأس گاو و گوساله تست سل و یک صد و هفتاد و هفت سر اسب تست سرمی مشمشه و یک هزار و دویست رأس گاو خونگیری به عمل آمده است. همچنین با توجه به این كه انگل های خارجی دام از عوامل انتقال تعداد زیادی از بیماریهای مشترك بین انسان و دام هستند ، در مدت یاد شده بیش از ده هزار متر مربع جایگاه و اماكن دامی به صورت رایگان تحت پوشش عملیات سم پاشی قرار گرفتند.

دكتر فاتحی نیا  با اشاره به مجموعه اقدامات صورت گرفته در این بخش افزود:  با توجه به اینکه یکی دیگر از اهداف اصلی دامپزشكی تامین غذای سالم و امنیت آن است به طوری كه هر بعدی از فراورده های غذایی را بنگریم اعم از فرآورده های لبنی و پروتئینی با دامپزشكی مرتبط می باشد. در این بخش نیز كارشناسان شبكه دامپزشكی ابرکوه طی چهار ماه نخست سال جاری با تعداد بیش از دویست مورد بازرسی از مراكز عرضه  فراورده های خام دامی در سطح شهرستان که شامل قصابی، مرغ فروشی، مراكز جمع آوری شیر، رستوران ها و سردخانه ها اقدام كرده كه از این تعداد بیست مورد تخلف از قوانین بهداشتی كشف و مشاهده و به میزان بیش از 2 تن فراورده خام دامی غیر قابل مصرف تحت نظارت این شبكه معدوم گردیده است.

در ادامه غلامزاده معاونت این شبکه ضمن تقدیر و تشکر از حضور فرماندار محترم و معاونت محترم سیاسی ، امنیتی و اجتماعی فرمانداری در این شبکه گفت: مبارزه با بیماری های دامی، حفظ بهداشت و سلامت دام و فرآورده های آن، نظارت و بازرسی های بهداشتی در مرحله های مختلف تولید، فرآوری، نگهداری و عرضه این محصول ها» از جمله وظیفه های مهم دامپزشکی است.

دامپزشکی از جمله مجموعه های پر تلاشی است که با وجود وظایف خطیر و مسوولیت های سنگین به دور از هر هیاهو و جنجال به ارایه خدمات می پردازد. نقش و جایگاه دامپزشکی در تامین بهداشت جامعه از طریق مبارزه با بیماری های مشترک و تامین امنیت غذایی مردم بسیار مهم و حیاتی است. جایگاه کنونی دامپزشکی باید متناسب با وظایف باشد چراکه نیمی از حفظ سلامتی جامعه با فعالیت دامپزشکان تحقق می یابد و این درحالی است که  اکثر اقشار جامعه با حدود و وظایف دامپزشکان ناآشنا هستند.

دکتر کاظمی نسب فرماندار محترم شهرستان ابرکوه ضمن تقدیر و تشکر از پرسنل شبکه دامپزشکی ابرکوه عنوان نمود: بی شک عملکرد موفق این شبکه در بخش بهداشت و مبارزه با بیماری‌های دامی و مشترک مرهون فداکاری و تلاش های بی وقفه پرسنل این شبکه می باشد که به عنوان سربازان گمنام عرصه سلامت می توان از آن ها یاد نمود.

در این دیدار ایفای نقش توسط كاركنان اداره دامپزشكی در راستای خدمت به سلامت جامعه و جلوگیری از شیوع بیماری های مشترك بین انسان و دام را جهادی دانست و اظهار داشت ،با تلاش شبانه روزی كاركنان دامپزشكی و فعالیت هایی كه در زمینه كنترل و پیشگیری از شیوع بیماری های مشترك بین انسان و دام انجام میدهند علاوه بر توسعه دامپروری در تأمین سلامت مردم نقش مهمی را ایفا می كنند. تامین امنیت غذایی را،  از وظایف مهم این سازمان دانست و افزود، سازمان دامپزشکی با اقدامات خویش باعث سلامت افراد و عدم تضییع حقوق مردم می شود لذا باید بیش از این به فعالیت دامپزشکان در جامعه توجه شود. مهمترین دست آورد دامپزشکی تضمین سلامت جامعه است و همین خود عاملی مهم برای توسعه فعالیت های این بخش به شمار می رود.

ایشان در راستای تقدیر از پرسنل شبکه دامپزشکی درخصوص کسب رتبه اول در زمینه بهداشت و مدیریت بیماری های دامی برای دومین سال پیاپی ، با اهدای لوح تقدیر ، قدردانی نمودند.

رئیس شبکه دامپزشکی در پایان ضمن قدردانی از تشریف فرمایی فرماندار و معاونت سیاسی امنیتی و اجتماعی عنوان نمود : با عنایت به فعال نبودن بخش خصوصی در زمینه آزمایشگاه و توجه به اهمیت مقوله بهداشت و سلامت در جامعه و همچنین در نظر گرفتن نیاز دامداران و مرغداران شهرستان، خواستار تخصیص اعتبارات کافی به این مجموعه جهت احداث ساختمان آزمایشگاه دامپزشکی در شهرستان گردید تا گامی موثر جهت تشخیص و کنترل و پیشگیری بیماری های دام و طیور در شهرستان ابرکوه برداشته شود.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان ابرکوه
  • کد خبر : 134621
کلمات کلیدی