تب خونریزی دهنده کریمه کنگو
به گزارش روابط عمومی اداره دامپزشکی شهرستان ابرکوه: دکتر حسن شیخی سرپرست اداره دامپزشکی این شهرستان از افزایش احتمال ابتلا به تب کریمه کنگو در فصول گرم سال خبر داد.
ایشان بیان نمود: همه ساله با فرا رسیدن فصل گرما و تکثیر و فعالیت کنهها، احتمال بروز و شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو افزایش پیدا میکند.
وی با بیان اینکه با اقدامات پیشگیرانه میتوان از وقوع این بیماری جلوگیری کرد.، اظهار کرد: این بیماری به صورت معمول از طریق گزش کنه های آلوده و یا از طریق تماس انسان با بافت¬های دام¬های آلوده در زمان کشتار دام به انسان منتقل می شود.
کنه هایی که از این دام های آلوده خونخواری می کنند می توانند آلوده شده و آلودگی را به نوزادان خود منتقل نمایند. بافت های مختلف این دام ها از جمله خون و گوشت آلوده هستند و می توانند ویروس را در محیط منتشر کنند و یا در صورت تماس به انسان منتقل نمایند. بنابراین کشتار دام ها در کشتارگاه و رعایت اصول بهداشتی در هنگام کشتار نقش بسیار مهمی در پیشگیری از بیماری دارد.
وی افزود: آلودگی با این ویروس در دام ها بیماری بالینی ایجاد نمی کند با اینهمه ممکن است در انسان باعث مرگ شود. ایجاد خونریزی در بافت های بدن یکی از نشانه های بیماری در انسان است که در مراحل آخر بیماری اتفاق می افتد.
شیخی با بیان اینکه گوشت دامهای ذبح شده باید ۲۴ ساعت و امعاء و احشاء دام ۴۸ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه یخچال نگهداری شود تا با تغییراتی که پس از مرگ در بافت لاشه اتفاق می افتد این ویروس از بین برود ، لذا از شهروندان خواست تا گوشت موردنیاز خود را از واحدهای تحتنظر دامپزشکی خریداری کرده و یا از گوشتهای بستهبندی شده هویت دار استفاده کنند.
ایشان در پایان از دامداران خواست تا در صورت مشاهده کنه از له کردن آن با دست به شدت پرهیز کنند و استفاده از سموم را برای از بین بردن آنها توصیه نمود .
نظر دهید