• 1398/11/26 - 12:16
  • تعداد بازدید : 573
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
هشدار رئیس شبکه دامپزشكي شهرستان خاتم در خصوص شیوع تب مالت:

شهروندان در مصرف لبنیات غیر پاستوریزه احتیاط کنند

تب مالت بیماری مشترک بین انسان و دام است که باکتری بروسلا ایجادکننده آن می باشد و به دلیل تشخیص سخت به بیماری هزار چهره معروف شده است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان یزد: محمدامین قدیمی در این رابطه تصریح کرد: طبخ نیم پز گوشت، خوردن جگر خام یا نیم پز، تنفس هوای آلوده آغل، آلوده شدن مخاط هنگام شیردوشی، لمس حیوان بیمار و تماس با اشیاء آلوده و در اکثر موارد مصرف پنیر، بستنی، سرشیر، خامه و آغوز دام آلوده نیز از راه‌های انتقال تب مالت به انسان است.

وی افزود: ترشحات جنینی یا زمان‌های سخت‌زایی دام که می‌تواند از طریق خراش‌های دست دامدار به فرد منتقل شود یکی از راه‌های انتقال این بیماری در جمعیت‌های روستایی است که باید مورد توجه جدی دامداران قرار گیرد.

این مسئول، واکسیناسیون رایگان دام، نظارت بر مراکز عرضه و توزیع فرآورده‌های خام دامی و لبنی، نظارت بر خرید و فروش و جابه‌جایی دام‌ها، تست و خونگیری تب مالت، ، کلاس‌های آموزشی و آشنایی دامداران با بیماری تب مالت را از اقدامات مورد ارائه دامپزشکی در پیشگیری از تب مالت خواند و افزود: بهترین راه برای جلوگیری از انتقال این بیماری معدوم نمودن بهداشتی جنین‌های سقط شده، پوشیدن دستکش و چکمه حین انجام فعالیت در محیط دامداری، نگهداری پنیر تازه در آب نمک به مدت حداقل دو ماه و جوشاندن شیر خام قبل از مصرف می باشد.

قدیمی بی‌اشتهایی، تب، تعریق شبانه، سردرد، دردزانو و مفاصل و کمردرد را از علایم ابتلا به تب مالت عنوان کرد و گفت: افراد در صورت مشاهده این علایم باید به نزدیکترین مرکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان خاتم
  • کد خبر : 249439
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید