• 1398/03/11 - 11:53
  • تعداد بازدید : 1430
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
در راستای پیشگیری از انتشار بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو صورت گرفت:

عملیات سم پاشی و پاکسازی واحدهای دامداری در شهرستان ابرکوه استان یزد

با توجه به آنکه سم پاشی و پاکسازی واحدهای دامداری یکی از مهمترین روش های مبارزه با انگل های خارجی بدن دام و پیشگیری از انتشار بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو می باشد؛ عملیات سم پاشی و پاکسازی واحدهای دامداری در یکی از محله های گل کاران توسط پرسنل شبکه دامپزشکی شهرستان ابرکوه صورت گرفت.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان یزد: رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان ابرکوه گفت: با توجه به فرارسیدن فصل گرما و افزایش فعالیت کنه‌ها، احتمال بروز بیماری تب کریمه کنگو  افزایش می‌یابد و مبارزه با کنه‌ها از طریق سم پاشی بدن و جایگاه دام‌ها نخستین گام برای جلوگیری از انتشار این بیماری به شمار می‌رود.

علی فاتحی نیا تصریح کرد: با شروع فصل گرما و افزایش فعالیت کنه ها و احتمال بروز بیماری تب کریمه کنگو بیش از ۳۰ واحد از منازل مسکونی یکی از محله های گل کاران که محل نگهداری دام سبک و همچنین طیور خانگی بود؛ تحت عملیات سم پاشی و ضدعفونی جهت مبارزه با بیماری های مشترک انسان و دام از جمله بیماری خطرناک تب خونریزی دهنده تب کریمه کنگو و همچنین مبارزه با حشرات موزی و مزاحم مثل:  کک، پشه، جرب و مگس قرار گرفت.

فاتحی نیا افزود: در این عملیات که با همکاری چند تن از پرسنل خدوم شهرداری در خصوص سهولت در روند کار و همچنین همکاری شورای محترم شهر و هیات امناء مسجد گل کاران جهت هماهنگی و اطلاع رسانی با مردم صورت پذیرفت؛ بیش از ۳۰ واحد مسکونی که قبلا و یا در حال حاضر محل نگهداری دام بوده سم پاشی و ضدعفونی گردید و با استقبال و همکاری صمیمانه اهالی محل، این عملیات بصورت کامل پوشش داده شد.

نامبرده راه‌های انتقال بیماری به انسان را کشتار خارج از کشتارگاه بدون رعایت پوشش‌های بهداشتی شامل دستکش، عینک و ماسک، گزش کنه، له کردن کنه با دست، تماس با خون، ترشحات و گوشت دام آلوده عنوان کرد و از شهروندان خواست: برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری گوشت مورد نیاز خود را از مراکز عرضه مجاز و با برچسب و مهر بهداشتی دامپزشکی تهیه و در صورت عدم دسترسی به کشتارگاه، ضمن رعایت نکات بهداشتی حین ذبح، گوشت را به مدت بیست و چهار ساعت در دمای صفر تا 4 درجه یخچال نگهداری و سپس اقدام به قطعه کردن و مصرف نمایند.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان ابرکوه از شهروندان خواست: در صورت بروز علائمی همچون: تب همراه با درد عضلانی، درد و سفت شدن عضلات گردن، درد و حساسیت چشم نسبت به نور، تهوع، اسهال و استفراغ و خونریزی منتشر زیر پوست، با سابقه تماس با گوشت یا خون تازه دام و یا گزش کنه، حتمأ به پزشک مراجعه نمایند.

 

  • گروه خبری : اخبار شهرستان ابرکوه
  • کد خبر : 133120
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید