• 1398/08/21 - 09:03
  • تعداد بازدید : 433
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان میبد گفت:

بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان با مرگ و میر بسیار بالا در یک دوره کوتاه مشخص می شود

آنفلوانزای پرندگان، یک بیماری ویروسی است که دستگاه های تنفس، گوارش یا عصبی بسیاری از انواع پرندگان را مبتلا می سازد و شدیدترین نوع بیماری به صورت حاد و عمومی است که در طیور با یک دوره کوتاه و مرگ و میر بسیار بالا مشخص می شود؛ پرندگان دریایی و بخصوص اردک های وحشی مخازن طبیعی ویروس این بیماری هستند که در برابر ابتلای به بیماری به شدت مقاوم هستند در عوض پرندگان اهلی نظیر مرغ و بوقلمون بسیار حساس هستند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان یزد: رییس شبکه دامپزشکی شهرستان میبد گفت: شکل شدید و کشنده بیماری دارای شروع ناگهانی بوده و از شدت بالایی برخوردار است و به سرعت باعث مرگ می شود. سردی هوا، باعث ماندگاری بیشتر ویروس در محیط می شود که این موضوع باعث انتقال بیشتر و راحت‌تر ویروس از نقطه ای به نقطه دیگر می گردد.

محسن کریمی با بیان این مطلب که بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان یکی از خطرناک‌ترین بیماری مشترک بین انسان و دام است؛ اظهار داشت: تمام پرندگان نسبت به این بیماری حساس هستند، اما مرغ، خروس و بوقلمون از همه حساس ترند و تلفات نیز در این بیماری ناگهانی و دارای روند افزایشی است.

کریمی، غیر قابل پیش‌بینی بودن، سرعت انتشار بسیار زیاد و قابلیت سرایت به انسان و تهدید سلامت و بهداشت عمومی جامعه را از جمله دلایل اهمیت توجه به این بیماری برشمرد و گفت: عواقب گسترده، ضرر و زیان اقتصادی و اجتماعی، تعدد سویه ویروس و قابلیت ایجاد تغییر به ویروس های جدید از دیگر عوامل مهم در توجه به بیماری مذکور است.
وی با اشاره به روش های انتقال بیماری، شامل: تماس با پرندگان وحشی و پرندگان آبزی آلوده کفش، لباس، خودرو، آب، دان و مدفوع و بستر آلوده پرندگان ،تهیه دان از منابع غیر مطمئن بخصوص کانون های آلوده، پراکنده شدن کود مرغداری به محیط اطراف، عدم پاکسازی و ضد عفونی کامل محل نگهداری مرغ و لوازم و تجهیزات قبل از پرورش جوجه گفت: عرضه غیربهداشتی مرغ زنده و کشتار و حمل و نقل غیربهداشتی مرغ زنده در سطح شهرها و روستاها و عدم سترون‌سازی کود از فاکتورهای مهم انتقال و انتشار این بیماری محسوب می‌شود و نیاز به توجه جدی دارد.

نامبرده با بیان این که یکی از راه های جلوگیری از بروز و انتشار برخی از بیماری های مخاطره آمیز در جمعیت طیور صنعتی شهرستان جلوگیری از فروش مرغ زنده در سطح شهر است؛ تصریح کرد:  با عوامل فروش مرغ زنده برخورد قانونی خواهد شد.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان میبد در پایان از همشهریان خواست: تا ضمن خودداری از خرید مرغ زنده از افراد دوره گرد و اطلاع مراتب به شبکه دامپزشکی شهرستان با شماره تلفن 32331030،  از رها نمودن مرغ های بومی و دیگر ماکیان به صورت چرای آزاد خودداری و آن ها را در مکان های سر پوشیده نگهداری نمایند؛ چون امکان انتقال بیماری به طیور بومی از طریق تماس با پرندگان وحشی وجود دارد.

  • گروه خبری : اخبار شهرستان میبد
  • کد خبر : 245855
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید