• 1399/01/16 - 23:25
  • تعداد بازدید : 418
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان یزد گفت:

پرورش دام، فرصت تأمین غذا، نه تهدید شیوع بیماری

هادی زارع گفت: معمولا در همه جوامع پرورش دام به عنوان فرصتی برای تأمین غذا توجه می شود. اما آنچه نباید نادیده گرفته شود تهدید شیوع بیماری توسط دام در صورت عدم رعایت اصول بهداشتی است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان یزد: این مقام مسئول در این باره عنوان کرد: خوشبختانه در حال حاضر با پیشرفت روزافزون علم و تکنولوژی در اکثر جوامع، کمابیش مسائل بهداشتی در مورد پرورش، نگهداری و کشتار دام رعایت می گردد، با این حال مواردی هم وجود دارد که افراد با عملکرد خارج از چهارچوب قوانین دامپزشکی دام را از فرصت تامین غذا تبدیل به یک تهدید جدی برای سلامت انسان می نمایند.

این مقام مسئول در ادامه افزود: دام زنده در صورتی که تحت پایش و مراقبت های بهداشتی از قبیل واکسیناسیون و معاینات دوره ای قرار نگرفته باشد و نیز در محیط آلوده و غیر استاندارد پرورش یابد تا قبل از کشتار می تواند به انواع بیماری های خطرناک قابل سرایت به انسان مبتلا شده و حتی در برخی موارد بدون هیچ علامت ظاهری خاصی ناقل این بیماری ها باشد و به صورت فعال عامل بیماری را به انسان منتقل کند.

زارع در خصوص کشتار غیر بهداشتی و خطرات مصرف گوشت و فراورده های دام آلوده گفت: کشتار غیر اصولی علاوه بر آن که سلامت فرد ذابح را تهدید می نماید، از طریق پراکنش خون و محتویات دستگاه گوارش در محیط می تواند منجر به آلودگی محیط زیست و منابع آب و غذایی شود و افراد بسیاری را در معرض بیماری های خطرناک قرار دهد. باید توجه داشت مصرف کنندگان بخش های مختلف لاشه بیمار نیز با خطر ابتلا به امراض مشترک بین انسان و حیوان از قبیل تب كریمه كنگو، سل، سالمونلوز، جنون گاوی و انواع کیست های خطرناک روبرو هستند.

وی در پایان ضمن اشاره به نظارت های مستمر بهداشتی دامپزشكی بر مراكز تولید و عرضه گوشت قرمز از جمله كشتارگاه ها در استان از شهروندان درخواست نمود برای حفظ سلامت خود و خانواده از قصابی ها و مراكز مجاز عرضه، گوشت دارای مهر و برچسب مشخصات دامپزشكی را تهیه نمایند.

 

 

 

  • گروه خبری : اخبار شهرستان یزد
  • کد خبر : 250820
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید