• 1399/07/16 - 09:22
  • تعداد بازدید : 192
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
در حاشیه افتتاح آزمایشگاه مولکولی و کلنگ زنی ساختمان آزمایشگاه مرکزی اداره کل دامپزشکی یزد صورت گرفت؛

نشست مسولین پیش از مراسم افتتاحیه

آقایان محد طالبی؛ استاندار یزد، خالد خداویردی؛ معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور، سیدجمال سجادی پور؛ رئیس سازمان جهاد کشاورزی، سیدمجتبی حسینی پور؛ رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان به همراه حجه الاسلام و المسلمین موسوی؛ مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی جهت افتتاح بخش مولکولی آزمایشگاه این اداره کل و کلنگ زنی ساختمان جدید آزمایشگاه در اداره کل دامپزشکی استان یزد حضور یافتند.

به  گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان یزد، در حاشیه این مراسم مدیرکل دامپزشکی استان یزد ضمن ارائه گزارش عملکرد شش ماه این نهاد سلامت محور گفت: اهم فعالیت های اداره كل دامپزشكی استان یزد طی سال 99 را می‌توان اجرای طرح پیش سردگذاری کامل لاشه های دام در راستای پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، راه اندازی خط کشتار بوقلمون درکشتارگاه سپید مرغ، پلمپ واحدهای دامداری غیرمجاز بلوار بهمن با همکاری شهرداری، اجرای طرح ملی ارتقا کیفیت تخم مرغ بیان کرد.
علی فاتحی نیا ادامه داد: در کنار این اقدامات، ایجاد بخش مولکولی ازمایشگاه اداره کل دامپزشکی استان با اعتباری بالغ بر 2 میلیارد تومان در تجهیزات و هزینه ساخت، با هدف تشخیص به موقع بیماری ها صورت گرفته است.
وی افزود:  با توجه به آنکه تا کنون کلیه نمونه های استان جهت تشخیص بیماری به خارج از استان فرستاده می شده که تشخیص بیماری فرایندی زمانبر بود و با توجه به آنکه تشخیص به موقع بیماری ها می تواند تأثیر مستقیم در تداوم روند تولید و سلامت داشته باشد؛ این اقدام جهت کنترل و شیوع  بیماری ها در منطقه بسیار مثمر ثمر خواهد بود. همچنین دیگر امکان این بخش تشخیص نوع گوشت می باشد که انواع گوشت دام سبک و سنگین و همچنین تک سمیان قابل تفکیک می باشد و می تواند جلوی تخلفات گرفته شود.
فاتحی نیا با اشاره به بحث کلنگ زنی ساختمان جدید آزمایشگاه اداره کل دامپزشکی استان، با چهار و نیم میلیارد تومان اعتبار موجود و هشت و نیم میلیارد ریال اعتبار مصوب امسال جهت شروع  پروژه با مساحت 400 متر مربع، گفت: این اقدام در راستای حفظ و حراست از جمعیت دامی استان بسیار حائز اهمیت میباشد.
در ادامه سجادی پور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ضمن عرض تبریک هفته دامپزشکی و روز روستا و عشایر و نقش تأثیرگذار آن ها در تامین فراورده های خام دامی گفت: با توجه به محدودیت های منابع آبی، رویکرد دامپروری و سرمایه گذاری در این حوزه در استان یزد شکل گرفته و یزد در زمینه توسعه سرمایه های دامی و اصلاح نژاد دام سبک جزو استان های پیشرو می باشد.
وی در ادامه در توضیح تولیدات فراورده های خام دامی استان گفت: ما در استان، در تولید گوشت قرمز دام سبک تا 50 درصد وابسته  و در تولید گوشت دام سنگین تا 70 در صد مازاد تولید داریم و در مجموع  نوزده هزار و پانصد تن گوشت قرمز  را تولید می کنیم.
سجادی پور با اشاره به تولید   64 هزار تن گوشت طیور و 6 هزار تن سایر ماکیان گفت: بیش از 50 درصد گوشت طیور مازاد بر نیاز استان می باشد.
وی با اشاره به تولید 1745 تن گوشت بوقلمون با زنجیره کامل تولید، 3400 تن گوشت بلدرچین، 214 تن گوشت شتر مرغ و 200 تن گوشت کبک گفت: این موضوع موفقیت اقتصادی می باشد.
نامبرده افزود: در تولید شیر نیز مازاد تولید داشته و 50 درصد آن خارج از نیاز استان می باشد همچنین تولید تخم مرغ استان از مرز 29 هزار تن عبور کرده و 70 درصد آن مازاد تولید می باشد.
در ادامه دکتر خداویردی؛ معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به شکل گیری نهاد دامپزشکی در سال  1298 گفت: دامپزشکی یک سازمان حاکمیتی منسجم و با شبکه گسترده  می باشد.
وی همچنین سازمان دامپزشکی را جزو دستگاه های تأثیر گذار بر حوزه اقتصادی، بهداشتی و اشتغال زایی معرفی کرد و افزود: با توجه به بیماری های گوناگون در حوزه انواع دام و پیشگیری از آن ها و نظارت بر انواع فراورده های خام دامی و حفظ سرمایه های دامی و بهداشت عمومی جامعه این نهاد یک سازمان تأثیرگذار در جامعه می باشد.
خداویردی گفت: دامپزشکی در حوزه اقتصادی با پیشگیری از بیماری و ایجاد بستر بهداشتی و اطمینان بخش برای سرمایه گذاری بخصوص در مناطق روستایی و عشایری می تواند باعث اشتغال زایی شود. همانگونه که بر اساس آمار از نود و یک هزار و سیصد و هفتاد و هشت واحد تحت نظر دامپزشکی 50 هزار مور آن در مناطق روستایی می باشد و هنوز هم امکان توسعه آن وجود دارد.
وی در پایان با اشاره به بحث باقی مانده های فراورده های خام دامی و صادرات آن گفت: سازمان دامپزشکی اقدامات خوبی در راستای بهداشت دامی انجام داده است و با  نظارت عالیه از طریق آزمایش با پایه های اصولی از طریق 132 آزمایشگاه دولتی و 244 آزمایشگاه خصوصی کنترل تشخیصی اقدام نموده است.
در پایان این مراسم، دکتر طالبی ، استاندار یزد، ضمن تبریک هفته دامپزشکی و تشکر از گزارش های ایراد شده توسط مسئولین، اقدامات صورت گرفته در حوزه توسعه دامپروری استان و ایجاد ظرفیت های کشتارگاهی را مفید ارزیابی نمود و آن را نشان دهنده آن دانست؛ که دامپزشکی می تواند دارای نقش موثر در زمینه ایجاد تولید و امنیت غذایی و اشتغال و سرمایه گذاری در حوزه دام و طیور استان باشد.
وی با اشاره به  نقش اثرگذار نظارت و بیان آنکه نظارت های خوبی در استان صورت می گیرد گفت: امنیت غذایی از خطوط قرمز ما می باشد و همه ما باید به آن پایبند باشیم.
طالبی گفت: همه آنچه در سایر کشور ها در حوزه  امنیت غذایی دام و طیور انجام می گیرد در این مجموعه وجود دارد و در کنار آن رعایت احکام شرعی در دام و طیور نیز مورد توجه می باشد.
وی افزود: اپیدمی های حوزه دام و طیور که در استان با آن مواجه بوده ایم با مدیریت موضوع عملکرد خوبی در مقابل آن ها صورت گرفته است. اما با توجه به موقعیت قرار گیری استان و مسیر تردد بودن آن بحث بیماری های مشترک دام و انسان وجود دارد که باید مورد توجه جدی قرار گیرد و ظرفیت لازم و تهیه تجهیزات و امکانات برای پیشگیری به وجود آید.
این مقام مسئول در پایان با اشاره به آنکه یزد قطب سرمایه گذاری کشور می باشد گفت: باید شرایط تسهیل سرمایه گذاری در حوزه دامپزشکی فراهم شود و دامپزشکی ضمن توجه به سلامت مردم کمک کننده در تولید دام و صنایع وابسته به آن باشد و با توجه به امکان سرمایه گذاری در استان باید در تمام صنایع مربوط به دامپزشکی به چرخه کامل دست یابیم.

  • گروه خبری : اسلایدر
  • کد خبر : 256404
کلمات کلیدی
لینک کوتاه